top of page
til hemsida 2.png

Cosplay tävling

_V0A9996.jpeg

Walk-on

35-DSC00770.jpg

Cosplay parad

3e Juni (2).png

Cosplay tävling

Cosplay tävlingen består av en catwalk, där tävlande går över scenen en och en och poserar för publiken och domarna. 

 

Varje tävlande får en nummerlapp på plats som är synlig för domarna under hens catwalk. Detta är för att underlätta för domarna att veta vem som är vem vid poänggivning, ditt namn/ cosplaynamn kan fortfarande läsas upp innan du går på scenen om så önskas.

 

All bedömning görs från din catwalk, ingen för eller efterbedömning görs. Alla tävlande får ca en minut på scen.

 

Prisutdelningen sker efter att alla har gjort sin catwalk, och gått upp ett extra varv tillsammans. Sedan blir det en kort paus i ca 10 min för att ge domarna tid att skriva ner vinnarna innan vi kallar upp alla tävlande på scen igen för prisutdelning.

1 vinnare per kategori väljs ut.

Regler för cosplaytävlingen:

Cosplayare får inte delta i både tävlingen och walk-on. Oavsett om en cosplayare är med i tävlingen eller walk-on, är dem välkomna att delta i paraderna.

Tävlande måste uppträda sportsligt mot dom andra tävlande, domarna och funktionärerna.

Alla dräkter är välkommna i tävlingen varesig den är helt köpt, delvis handgjord eller helt handgjord. Domarna kommer att ge extra poäng för handgjorda delar.

  • För att kunna bedömmas måste din karaktär vara från ett publicerat verk. 

  • Genderbends är tillåtna.

  • Gjinkas - en icke-mänsklig karaktär som människa - är tillåtna.

  • Fan art versioner eller egna tolkningar är tillåtna. Detta inkluderar div. “smp” karaktärer. 

  • Svärd, pistoler och andra props ska se fejk ut, dvs. inte se ut som riktiga vapen. 

  • Original characters (egna karaktärer som du hittat på) är inte tillåtna.

  • Karaktären får inte vara en verklig person - t.ex. youtubers.

Kategorier:

Grand prize

I denna kategori ser domarna på dig som helhet, både hur du gestaltar karaktären på scen, hur din cosplay sitter, dina props, om du kan fånga vår uppmärksamhet och liknande. Detta pris kommer domarna ge till en tävlande som gör ett stort intryck på domarna och publiken, och imponerar med sin cosplay.

Best Impact

Detta pris ges till tävlande som bäst gestaltar sin karaktär på scen, som verkligen ger sin karaktär liv och får oss att förstå hur karaktären är som person. Är du en viking? Vråla! Är du en ballerina? Dansa över scenen!

Best Prop

Här ser vi till svärd, pistoler, trollspön och liknande. Det som definierar en prop är att den inte sitter fast i din dräkt utan är något du bär med dig. En kjol är inte en prop, men en cool ryggsäck kan vara!

 

Best Junior (upp till 14 år)

Detta pris delas ut till en tävlande som är under 14 år som visar på kreativitet, driv, och glädje för cosplay.

Frågor om tävlingen? Tveka inte att maila: akirasan990@gmail.com

Walk-on

Walk-on fungerar på precis samma sätt: en catwalk, där deltagare går över scenen en och en och poserar för publiken och domarna. Ca. 1 min per deltagare.

Det finns inget tävlingsmoment i walk-on, därför inga domare, nummerlappar eller prisutdelning. Walk-on avslutas med att alla deltagare samlas på scen för att ta en gruppbild.Walk-on fungerar på precis samma sätt: en catwalk, där deltagare går över scenen en och en och poserar för publiken och domarna. Ca. 1 min per deltagare.

Det finns inget tävlingsmoment i walk-on, därför inga domare, nummerlappar eller prisutdelning. Walk-on avslutas med att alla deltagare samlas på scen för att ta en gruppbild.

Cosplayparad

Cosplayparad är en parad som går runt Sthlm Nördmarknad och avslutas på scen för fotografering. Alla cosplayare är välkomna att delta. Övriga besökare älskar att se era fantastiska kreationer. Räkna med att fotografier tas. Är du inte ok med det föreslår vi att du undviker paraderna. 

Cosplayparaden går två gånger då besökare inte förväntas stanna hela dagen, och därför ges två möjligheter att delta och se paraden. 

Mer info (tid, startplats, gångväg) delas närmare. Följ oss på social media för att inte missa nyheten. Du kan också få infopå plats från info-borden. 

bottom of page